Screen Printing

Screen Printing

Shtypja e ekranit është një teknikë printimi me anë të së cilës një rrjetë përdoret për transferimin e bojës në një substrate, me përjashtim të zonave të bëra të padepërtueshme ndaj bojës me anë të një klisheje bllokuese. Një thikë ose kruajtëse lëvizet përgjatë ekranit për të mbushur hapjet e hapura të rrjetë me bojë, dhe një goditje e kundërt pastaj shkakton ekranin që të prekë substratin për një moment përgjatë vijës së kontaktit. Kjo shkakton që bojë të laget substrati dhe të tërhiqet nga hapjet e rrjetës pasi që ekrani kthehet mbrapa pas kalimit të tehut. Një ngjyrë shtypet në të njëjtën kohë, kështu që disa skena mund të përdoren për të prodhuar një imazh ose dizajn të shumëngjyrëshëm.

Ka terma të ndryshëm të përdorur për atë që është në thelb e njëjta teknikë. Tradicionalisht procesi quhej shtypje në ekran ose shtypje me ngjyra, sepse u përdor mëndafshi në proces. Gjithashtu është i njohur si serigrafi dhe shtypje serigrafi. Aktualisht, temat sintetike përdoren zakonisht në procesin e printimit të ekranit. Rrjeta më popullore në përdorim të përgjithshëm është bërë nga poliestër. Ekzistojnë materiale me rrjetë të posaçme me rrjetë najloni dhe çelik inox në dispozicion të printerit të ekranit. Ekzistojnë gjithashtu lloje të ndryshme të madhësisë së rrjetë që do të përcaktojnë rezultatin dhe pamjen e dizajnit të përfunduar në material.

Produktet:

Për info & porosi na kontaktoni!

+383 (0) 45 886 666+383 (0) 45 886 666